a sad day

pim is doodnederland kent nu ook haar 11 september, en laffe politieke aanslag op fortuyn, op nederland en op de democratie at large. een rare aanslag. voornamelijk door de rol van de media

de media zijn natuurlijk altijd onwelriekend aanwezig bij grote events; overstromingen kenmerken zich als eerste door ramptoerisme van de camerateams van net5 en sbs6 gevolgd door de journaals en 5inhetlands. maar dit geval is nog specialer.

alereerst is het een moord op een persoon die voor een groot deel gebruikt is door de media en de media gebruikt heeft. meer dan elk een ander wist fortuyn de media tegen zich op te hitsen maar toch voor zich te spannen. zonder fortuyn was er echt geen soundmixplayback-verkiezings-show geweest.

maar meer dan dat de man hoorde bij de media, de moord is op het land van de massa media gepleegd, in het hol van de leeuw werd fortuyn vermoord.

dat maakt dat deze moord en de verslaglegging daarvan iets extras krijgt, amerika had haar kenney moment, wij ons waar-was-je-toen-fortuyn-werd-vermoord-moment.

ik haat deze media, niet omdat ze de man gemaakt hebben, maar om hun dubbele rol. hun verslaglegging over niets, het 4 keer melden van dezelfde "feiten" die onder hun neus gebeuren maar waar ze te blind voor zijn om te kunnen zien. om de lijsttrekkers die allemaal met hun mobieltje langs de verschillende zenders gaan. om te zeggen dat ze het een persoonlijk verlies vinden en een steek in het hart van de democratie. journalisten die vragen stellen waarvan ze weten dat deze zelfs over 1 week nog niet opertuum zouden moeten zijn (gaan de verkiezingen door?)

net de bijzonder indrukwekende speech van onze vadere gezien, meneer kok. rust, kalmte. laten we alleen hopen dat de moord niet door een moslim jongen is gepleegd maar daar een "gewone" blanke jongen en dat de vraag uberhaupt niet gesteld wordt in de maatschappij.

nee, het is een karaktermoord. een moord op een zeer sterk karakter. het einde van een tijdperk.