Wunderkraut

Wunderkraut sponsort "Vervormer", de podcast over MAM


Bij Wunderkraut houden wij van experimenten. Wij houden van leren. En wij houden van nieuwe media. En een van de vormen waar dit samenkomt, is bijvoorbeeld in het medium "podcast".

Podcasts zijn een soort radio uitzendingen, maar dan te luisteren wanneer de luisteraars dat wil ontvangen, niet wanneer de maker het verstuurt. En dat, dat is in de basis de kracht van wat wij willen doen op het internet; uitgaan van de gebruiker, de nodes die deze heeft als leidend stellen voor de sites de sites die we maken. In content, in vorm en in functie. We werken immers voor de klant van de klant!

Omdat we van experimenten en nieuwe media houden, sponsoren wij ook de podcast van Marco Raaphorst, genaamd de "Vervormer".

Podcasts bestaan er basaal in twee vormen, een waarbij er losse uitzendingen zijn. Een een vorm waarbij er een verhaal wordt verteld. De "Vervormer" podcast valt in de laatste categorie, een verhalende serie waarbij je moet instappen in de eerste aflevering en je laten vervoeren door de klanken en laten verleiden door het verhaal. In zes episodes neemt de Vervormer je mee.

Het verhaal gaat over "Maternité", een opvallend nummer van de Nederlandse band MAM waar Marco ook deel van uit maakte. Het nummer staat voor Marco voor een omslagpunt in de Nederlandstalige muziek en met o.a. Henny Vrienten (Doe Maar), Eric de Jong (Spinvis) en Henk Hofstede (Nits) analyseert hij de achtergrond van het nummer "Maternité" en de invloed die het heeft op de hedendaagse muziek.

Marco beschrijft de reden waarom hij deze gemaakt heeft op zijn blog aldus:

Het lied Maternité werd net geen hit. Het lied werd door velen niet begrepen. Zeer onterecht. Het lied vormt een belangrijk kantelpunt in de Nederlandstalige muziekgeschiedenis. Het verdient een herkansing. Zelfs in België is men het met mij eens. Zo sprak Stijn Meuris die je misschien kent van zijn oude band Noordkaap luidt en duidelijk in mijn microfoon: “Ik dacht wow, dit is award winning!”

Marco en Wunderkraut hadden ook direct een klik, natuurlijk willen we zijn zoektocht sponsoren. Daarom maakte hij een leuke funky openingstune waarin hij aankondigt dat de Vervormer mede mogelijk gemaakt is door Wunderkraut, "maker van funky websites".

Als je meer informatie wil over hoe je met nieuwe media een nieuwe doelgroep kan bereiken, een website wil die converteert, op open standaarden is gebaseerd, neem dan nu contact op ons, bel 030-711.67.92!

Ooooo, en download de Vervormer, overal beschikbaar waar je verse podcast haalt. Bijvoorbeeld op itunes.

XML feed