Social Software

Bert Boerland moet worden nagekeken volgens facebook

Bert Boerland moet worden nagekeken. Volgens Facebook.

Sommige vertalingen....

111111 on twitter

This video shows in waves how twitter users mentioned 11.11.11 (no Americans, it is not 11.11.11 but 11.11.11 :-)

A palindrome waving over twitter.

If you cant access Google Plus using Chrome


((c) Jeroen Bennink

If you can not access Google Plus, have multiple Google account (eg: hosted work,, hosted private etc) and are using the browser Chrome: you might experience an eror like:

This webpage is not available
https://www.google.com/accounts/Login?hl=it&continue=http://www.goo... etc
Error 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET)

If this is the case, try this trick. Open a new tab and type

about:flags

This is a configuration screen for developer flags. Go to the last option on the page (should read something like "multiple accounts") and enable this. Now restart the browser and you should be able to connect to Plus with the other account you wanted to use.

What happens when you enable this "flag" is that eacht tab has its own Google Universe. Should be solved now. Happy plussing.

Timeline of my Linkedin data

I love data visualisation, check my delicious account.

And I am a big Linkedin user, check my LI account

And I love what LinkedIn is doing recently with their LI labs. Checkout for example this timeline of my linkedin data:

For some background, read the LI blog and make your own at http://timeline.linkedinlabs.com/

Hoe ik Twitter uitvond....


Hoe ik twitter uitvond. Linkbait titel maar wil verhaal er achter vertellen.

Elk congres waar ik kom, elke klant die ik zie, hoor ik wel een verhaal over hoe iemand een geweldige bestaande dienst 10 jaar eerder heeft uitgevonden. Dus over hoe iemand 8 jaar geleden foursquare verzon "maar te vroeg was". Of over hoe iemand twitter eigenlijk gemaakt had, maar de markt nog niet rijp is. Ook ik, ik heb het internet nog niet uitgevonden, maar wel twitter.

In 2001 ging ik naar een klant die actief was op het gebied van "portal" en mobiel integratie en legde hem voor hoe korte status meldingen verstuurd zouden kunnen worden via mobiel en getoond op "de portal". In 2002 besloot ik -toen klant niet op in ging- het te bloggen, zie deze posting:

Creeren een blog space voor end users of een connectie naar een blog space en maak het mogelijk dat al die tieners met hun mobiel via sms hun blog live in de klas kunnen updaten (ik heb duits. en de leraar stinkt uit zijn mond. nou, doei!).

Het voorbeeld ("de leraar stinkt uit zijn mond") maakt dat iedereen er wel de kwaliteit van Tweets in dit voorbeeld kan zien :-) In 2003 schreef ik er nogmaals over. In 2003 bestond twitter nog niet, maar werd er al wel met "microblogging" geexperimenteerd.

Goede ideeen worden op heel veel plekken ter gelijke tijd uitgevonden. Sterker nog, het is mijn stelling dat als je iets uitvindt wat niet bestaat in een vorm, dat je je zorgen moet maken. Maar het gaat niet om het bedenken van iets nieuws, dat is eenvoudig. Ik en vele anderen worden in hun hoofd gehinderd door het hebben van duizenden ideee-en. Maar de hinder is dat we er niets mee doen, omdat het volgende idee er aan komt. Het gaat er om dat je het ook daadwerkelijk bouwt en daadwerkelijk tot succes kan maken. De rest is borrel praat.

En meer dan dat, het gaat er om dat je iets kan bouwen wat op meer en andere manieren gebruikt kan worden. In een goed boek kan je meer of iets anders lezen dan de auteur voor ogen had. In een slcht boek volg je de gedachtes van de auteur.

In een goede tool kan je op andere manieren gebruik maken van de functionaliteit, anders dan dat de bouwer voor ogen had. In een slecht tool, doe je wat anderen doen. Juist het aanpassen van de bouwer van de tool naar de nieuwe mogelijkheden, is de kracht van de tool en de bouwer. Twitter heeft vele vormen gekend voordat ze is geworden wat ze nu is, omdat mensen het anders gebruikte dan de bouwers hadden bedacht. Hashtags, RT's maar ook hoe mobiel / SMS en bijvoorbeeld chat integratie werkte, was vroeger heel anders op twitter.


Mijn punt is niet dat ik twitter uitvond. Iedereen weet dat Al Gore twitter heeft uitgevonden. Maar wel:

  1. Focus is de sleutel, leveren is goud. Het gaat om uitvoering: een goede uitvoering van een slecht idee kan nog steeds succesvol zijn. Geen uitvoering van een goed idee niet. Goede ideeen zullen altijd op verschillende plaatsen door vele mensen worden verzonnen. Het verschil tussen een goed idee en een goede implementatie is uitvoering en het claimen van een succesvolle uitvoering waar men (ja, ook ik) is blijven steken in een goed idee, is prietpraat
  2. Succes heeft vele vaders, mislukking is een wees. Zelden horen je mensen zeggen dat ze orkut, myspace, plurk, buzz of een andere dienst met potentieel die het niet heeft gehaald hebben uitgevonden. Toch hebben ze het tijdens de opstart fase van plurk, myspace, orkut, buzz wel degelijk gezegd, maar de prietpraat verstomde.

Ik? Ik ga denk ik het internet maar eens uitvinden. To snel op een congres.

XML feed