media

iPhone, The Missing Manual

The iPhone is only sold for a couple of hours and already there is a book called "The Missing Manual". Strange, but it should be good since it is from O'Reilly Media

As you'd expect of Apple, the iPhone is gorgeous. iPhone: The Missing Manual is a book as breathtaking as its subject. Teeming with high-quality color graphics, each custom designed page helps you accomplish specific tasks -- everything from Web browsing to watching videos. Written by New York Times columnist and Missing Manual series creator David Pogue, this book shows you how to get the most out of your new Apple iPhone.

Webmasters bij VNU moet met pensioen

Sneu. Je bent een van de grootste organisers van beurzen in Europa, je organiseert o.a. een Linux beurs. En nog steeds leven je webmasters in The Dark Ages. Ga met een echte browser naar de
Hallenplattegrond van de Linux Expo in Nederland en jij krijgt:

Deze site is geoptimaliseerd voor gebruik met Internet Explorer browser vanaf versie 5.0 en een schermresolutie van 1024 x 768.

Zelf aan het einde van de jaren 90 wisten "echte" mannen (m/v) dat het internet niet over browser "a" of "b" ging, zelfs toen wist men dat je beter standaarden kan ondersteunen dan (slechte) implementaties daarvan. Maar in 2007, dergelijke teksten op je website. Lieve webmaster van VNU, IE5 komt uit 1998, bijna een decade ago. En webstandaarden komen uit 1990, 17 jaar geleden. Dus doe je zelf een plezier en stop met dergelijke onzin en gebruik valideren HTML/CSS in plaats van "optimized" implementations.

Want IE5 heeft van vertraging opgelopen bij het releasen voor Linux... :-)

Redesign Nu.nl

Nu.nl heeft een zeer licht redesign gehad. De meest popualire Nederlandstalige nieuwssite heeft een kleine redesign gehad. Niets schokkend, logo een beetje kleiner en de gekleurde balken kennen nu een "Web2.0" gardient.

Het is een zer sterke site en de kracht schuilt in de eenvoud, een voudig manbijthond nieuws en veel standaard ANP nieuwsartiekelen waar geen reacteur aan te pas komt. Snelle site met snel nieuws. En een belangerijk deel van het succes is de tijdloze design dat nu dus wel redelijk tijd gelokaliseerd is.

Kijk maar eens hoe Nu.nl er door de jaren heen uit zag. In 1999 was de site al ongeveer zoals deze er nu uit ziet maar met een nader logo. En het design van 2000 is al gelijk aan hoe de site er gisteren nog uit zag; bijna 7 jaar het zelfde design, ongekend voor een grote nieuwssite. En nu dus in versie 2.2. Van harte Ilse! Tijdloze eenvoud.

The rising balloons

A great video of balloons rising and landing.

Pieter Kok gaat, De volkskrant zwalkt gewoon verder

Uitgever Pieter Kok verlaat de Volkskrant. Ik weet niet of dit nieuws al publiek is, ik vond niets. Ik weet niet of ik het mag bloggen, ik vind van wel.

Pieter Kok, multi channel man met visie, verlaat de volkskrant en wat gebeurt er:
Media Facts

PCM Uitgevers doet Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM al weer van de hand. Koper is Ad Ossendrijver, oprichter en directeur van radiozenders.

Voor een appel en een ei (kan je dat nog wel kopen voor een euro?) doet PcM weer afstand van haar ether avondtuur. Broertjes die in het vacuum weer wat macht trekt zwalkt zoals gewoonlijk weer verder. Op 15/6/2006 zegt Broertjes over Arrow radio : "Dat [gebruik multi channel als radio, bb] maakt het werk voor de journalist interessanter". Vlak daarvoor, op 30/5/2006, "Hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant klaagde over de aankoop van radiostations van Arrow door moederbedrijf PCM, gezien de geringe mogelijkheden om met kranten en muziekstations iets samen te ondernemen.".

Maar ald ie tijd "Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes liet al in het openbaar weten dat hij het een zotte overname vond. ". Nee de VK. Ik mag ze graag. Maar met een waterhoofd van PcM er op kan je ze niet kwalijk nemen een totaal gebrek aan visie te hebben over wat multi channel echt is en wat de nieuwe consument wil.

"Verse PcM aandelen, wie maakt me los"

XML feed