willy blogt nog niet mobiel

blog mobieleen oude //posting van willy op November 26, 2002.:

    "een van de klanten van mijn werkgever is een "multi access portaal" met veel rood in het logo. een tijd geleden heb ik hun een idee gegeven dat ze nog (niet) wilde uitvoeren dus hierbij aan de wereld. creeren een blog space voor end users of een connectie naar een blog space en maak het mogelijk dat al die tieners met hun mobiel via sms hun blog live in de klas kunnen updaten (ik heb duits. en de leraar stinkt uit zijn mond. nou, doei!). net zo waardevol als mijn blog entries maar wel veel sms verkeer, hetgeen redelijk veel geld opleverd. ik bedoel, echt iedereen blogt en heeft een mobiel, je authentificatie kan met CLID, je koppelingen met XML. ik denk nog steeds dat het (sms/mobiel) een zeer goed is om blog space te vullen en tikken te genereren. wellicht pakt een ander het op of gaat iemand een sms to xml engine schrijven...?"
goede ideeen worden vaak uitgevonden door verschillende mensen op verschillende plaatsen (bv //de telefoon die gelijktijdig is uitgevonden door twee personen maar bell was de eerste om een patent in te dienen). alles wat ik hierover kan zeggen is dat ik schijnbaar een goed idee had: //bbc over mobiel bloggen: The latest trend is moblogging - updating your blog with a mobile phone.

Programs like FoneBlog, Manywhere Moblogger and Wapblog allow bloggers to post details about their lives from anywhere, not just from a computer