linux

Redhat fake ad against MSFT and SCO^WNovell

A fake Redhat ad "against" the oooh so wrong deal between the looser from Utah that brought us great stuff like... well IPX and the looser from Redmond that bought us great stuff, like IE. I'm not a strong believer in the GPLv3 but am very glad that it will bring Suse and hence Novell to the same place where SCO is; a dead end!

Rockingstone zoekt Linux held (snor bezwaar)

Juist personeel vinden is een kunst. Zeker in de IT, de markt trekt al langere tijd weer aan. Ik wordt elke twee weken weer gebeld voor functies en soms zelfs met een salaris van 1.5 keer van wat ik nu verdien en ik verdien nu ook al niet echt meer een starters salaris. Voor mijn werkgever zoek ik regelmatig goede GNU/Nerds, de spoeling is dun, de eisen hoog en dus hebben we altijd openstaande vacatures. Dat maakt dat mensen creatief worden met het zoeken, een business unit van mijn werkgever zoekt al via second life om maar een voorbeeld te noemen.

Maar zo bond als Rockingstone durven wij het nog niet te maken:


NationaleVacaturebank.nl - Gezocht: Kettingrokende, atheistische, niet al te autistische Linux freak (1212231)

Wij zoeken met spoed voor het beheer van onze webservers een kettingrokende, atheistische, links denkende, niet al te autistische Linux freak. Geen snotapen die denken dat ze alles weten. Geen oudere lullo's, die alleen maar met hun pensioen bezig zijn. Geen stressbestendige duizendpoten, die geen 9-5 mentaliteit hebben en die aan een nieuwe uitdaging toe zijn.
Geen mensen die denken dat het al voldoende is als ze maar hun best doen. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar mannen zonder snorren! Liefst linksdenkend (dus geen PvdA'rs). Liefst atheistisch, maar moet in ieder geval zelfstandig kunnen denken. Geen figuren die het liefst een adviserende rol willen spelen. Geen mensen die een jaar overspannen thuis hebben gezeten en die het wel weer eens willen proberen. Geen idioten die op vrijdagmiddag om half vijf nog even een grote verandering op een server uitproberen en maandag wel weer verder zien om de problemen op te lossen.

Naaah. Opvallen is prima, maar dit is niet mijn ding. Wel benieuwd hoeveel reakties ze krijgen.

Novell is the next SCO?

Best OSS project?

Over at Grupthink you can vote for the Best Open Source Project.

"Best Project" can be defined in a dozen of ways; project management (leadership, delegation, matureness of community) but also code base (quality) or even number of installs.

The top 20 (anything from linux, apache, vlc, blender 3d to php) are all very useful and worth your vote. But if you care about Drupal, you might want to vote up this CMS and make it go to the top10.

Sr Architect Open Source, whatever dat is

Vacatures Senior architect technische infrastructuur open-source

Als senior architect technische infrastructuur open-source software draag je de verantwoordelijkheid voor het eigen project en ben je bezig met het ontwerpen van architecturale uitgangspunten. Ook ben je verantwoordelijk voor projectoverstijgende zaken, zoals het beoordelen van andere projecten, het ontwikkelen van een visie over open-source software en het begeleiden van je teamleden.

Gaat het dan toch nog goedkomen met open source en de overheid? Wel jammer dat alles tegenwoordig een "architect" heet te zijn (en ja dat is ook een titel van mij geweest). Het feit dat men Linux (suse of redhat) certificering wil, HBO denkniveau en een salaris onder de 4k per maand maakt dat ik hier niet voor ga. Maar wellicht iets voor jou?

Wordt je eerste taak het stoppen van martelen van de browser en server met een foute MSFT site.

XML feed