nederlands

Oss closed source

ZuidOoster bus 4601 Oss NS (by Arthur-A)

Opvallend dat juist een gemeente met de naam "Oss" haar website draait op een ouderwets closed source systeem in plaats van op OSS :-)

BOF vraagt je steun voor de digitale vrijheid 2010


(source)

"Ik doe niets illegaals dus heb niets te verbergen". Duizenden mensen zeggen dat. Het mantra van Google's Eric Smidt die stelt dat "... If you have something that you don't want anyone to know, maybe you shouldn't be doing it in the first place." En Eric heeft ongetwijfeld geen geheimen. Doet geen dingen die ik niet mag weten.

Duizenden mensen denken dat dit de waarheid is. Dat als je een Opel hebt, belasting betaald en de hond uit laat dat je niets te vrezen hebt qua privacy van de overheid. Ik kom ze elke week tegen. Maar als ik vraag of ik hun PC even mag lenen om naar plaatjes te zoeken, hun browsergeschiedenis even mag copieren of hun mailarchief even mag doornemen denken ze dat ik gek ben.

Misschien hebben ze gelijk. Over mijn geestelijke gesteldheid. Maar niet over hun "ik doe geen kwaad dus mag de overheid alles met mijn data doen en inzien". Vrijheid is een hoog goed. Digitale vrijheid is op het zelfde niveau als fysieke/mentale vrijheid. Maar digitale vrijheid is veel eenvoudiger te beperken. Zonder dat mensen het weten, techniek is nu eenmaal niet transparant.

Net neutralitiet is nog een non issue in nederland maar dat kan niet meer lang duren. Er zijn in Nederland meer tabs in totaal absoluut aantal dan in geheel Amrika (USA). Er komt een 3 strikes you are out. Waarbij je zonder proces slechts drie keer een verwijt hoeft te hebben gekregen van Brein/Hollywood dat je illegale content download en je levenslang geen internet meer krijgt.

Komt dat er echt? Nee, soep wordt niet zo heet gegeten. Maar als we geen soep willen van de overheid, als we zelf willen weten wat we eten, wie ziet wat we eten en of we het gebruiken voor een foodfight of foodsex, dan doe je er goed aan nu recht op te staan.


(source)
Sta recht op en vraag je politieke partij ook je digitale vrijheid te beschermen. En de mijne. Hoe? Lees Bits of Freedom! Neem contact op met je politieke partij! En steun de campagne!waar te schrijven?

drie witte borden. welke is whiteboard? linker en rechter? middelste van rand tot rand?

Ik ben geen UX expert. Maar ik ben wel een gebruiker. Dus ik weet wat een slechte manier van werken is als de omgeving mij een slechte interface geeft. Neem nu bovenstaande. Drie witte borden waar je op kan schrijven. Maar schijnbaar niet allemaal een whiteboard waarop je mag schrijven. Maar welke? De linker en rechter? Of de middelste van rand tot rand?

Dit soort kleine zaken maken we dagelijks mee; deuren die verkeerd open gaan, verpakkingen die niet open gaan zoals je denkt, afstandsbedieningen die onlogisch werken. Het geeft enkel aan dat slechte user interfaces niet beperkt zijn tot computers en computersoftware. En dat de veelgemaakte "oplossing" door software makers en UX experts om terug te vallen op een metafoor uit de echte wereld lang niet altijd goed hoeft te zijn.

Bert Boerland is een top 25 twitter gebruiker in Nederland


Ondanks dat elke celeb nu 100.000 volgers heeft op zijn twitter account dat ge spook-vult wordt door een stagiaire en elke krant een rss-to-twitter account heeft met 10.000enden gelovigen, ben ik nog steeds on top :-).

In 2008 top 20 gebruiker in Nederland op Twitter, in 2007, in de top 30. En ook in 2009 was ik in de top25, volgens deze lijst van Jeroen althans. again: kiss my ego, stelletje youpen!

Hagelingerweg Santpoort op ansichtkaart en Google Streetview

Hagelingerweg Santpoort. Twee shots, een straat

Ansichtkaart hagelingerweg Santpoort-Noord


Google Streetview hagelingerweg Santpoort-Noord

Jammer dat er niet meer ansichtkaarten vanuit verschillende hoeken zijn. Zouden we streetview van historie kunnen voorzien. Ik zou best eens door het Rotterdam van 1939 willen "lopen". Welicht maakt Google deze optie ooit nog eens in combinatie met sketchup.

update 10/6/2010 en we hebben een mashup van oude beelden en streetview op http://www.historypin.com/

XML feed