nederlands

waar te schrijven?

drie witte borden. welke is whiteboard? linker en rechter? middelste van rand tot rand?

Ik ben geen UX expert. Maar ik ben wel een gebruiker. Dus ik weet wat een slechte manier van werken is als de omgeving mij een slechte interface geeft. Neem nu bovenstaande. Drie witte borden waar je op kan schrijven. Maar schijnbaar niet allemaal een whiteboard waarop je mag schrijven. Maar welke? De linker en rechter? Of de middelste van rand tot rand?

Dit soort kleine zaken maken we dagelijks mee; deuren die verkeerd open gaan, verpakkingen die niet open gaan zoals je denkt, afstandsbedieningen die onlogisch werken. Het geeft enkel aan dat slechte user interfaces niet beperkt zijn tot computers en computersoftware. En dat de veelgemaakte "oplossing" door software makers en UX experts om terug te vallen op een metafoor uit de echte wereld lang niet altijd goed hoeft te zijn.

Bert Boerland is een top 25 twitter gebruiker in Nederland


Ondanks dat elke celeb nu 100.000 volgers heeft op zijn twitter account dat ge spook-vult wordt door een stagiaire en elke krant een rss-to-twitter account heeft met 10.000enden gelovigen, ben ik nog steeds on top :-).

In 2008 top 20 gebruiker in Nederland op Twitter, in 2007, in de top 30. En ook in 2009 was ik in de top25, volgens deze lijst van Jeroen althans. again: kiss my ego, stelletje youpen!

Hagelingerweg Santpoort op ansichtkaart en Google Streetview

Hagelingerweg Santpoort. Twee shots, een straat

Ansichtkaart hagelingerweg Santpoort-Noord


Google Streetview hagelingerweg Santpoort-Noord

Jammer dat er niet meer ansichtkaarten vanuit verschillende hoeken zijn. Zouden we streetview van historie kunnen voorzien. Ik zou best eens door het Rotterdam van 1939 willen "lopen". Welicht maakt Google deze optie ooit nog eens in combinatie met sketchup.

update 10/6/2010 en we hebben een mashup van oude beelden en streetview op http://www.historypin.com/

Sneeuw pret 2010

Hand omhoog

Heerlijk. Met de kinderen veel sneeuw pret gehad in het begin van het nieuwe jaar. En omdat ik me heb voor genomen meer te bloggen dit jaar (200 postings per jaar moet weer eenvoudig mogelijk te zijn, dan maar wat minder getwitter (35k tweets! :-) ) as if).

Brecht is trouwens een gillertje, maar het ging dan ook echt hard.

Alle 4 heuvel af from bert boerland on Vimeo.

Steun Huiselijk Geweld!
Begrijp me goed, ik ben absoluut tegen huiselijk geweld, elk geweld. Maar ben ook voor goed gebruik van internet En deel van dit goed gebruik is dat je namen neemt voor sites die zinvol zijn. Zo zijn er in het verleden talloze domain namen geweest waarover men 10 seconde langer had moeten nadenken voordat men submit drukte.

Een paar voorbeelden? www.kidsexchange.com is minder handig, "Who Represents" als URL geeft www.whorepresents.com. En Pen Island geeft natuurlijk www.penisland.net. Leuk hoor, zo'n Power Generator company in Italie; www.powergenitalia.com . En deze lijst is erg veel langer.

Een aantal van mijn klanten zenden uit op de radio, vele klanten hebben advertenties op de radio. En de meeste foute URL's zitten in het verschil tussen zien (typen, TV, print ad) en horen (gesprek, radio commercial). Mijn klanten willen dus en example.com/over-ons maar ook example.com/overons omdat de "dash" niet goed bekt op de radio. Prima, het ziet er niet uit maar als je beide doet, prima.

Maar wie verzint er nu een Fully Qual Domain Name steunpunthuiselijkgeweld.nl. Prima op TV. Maar in een gesprek of de radio klinkt dit toch echt als:

steun . huiselijkgeweld . nl, niet helemaal denk ik wat de makers bedoelden?

XML feed