nederlands

Brecht, werelddominantie

Donderdag 22 juli 2011, Lymes Regis, United Kingdom

Aart (3) loopt uit het zomerhuisje naar de veranda waar Brecht (6) op het trappetje zit.


Aart: "Wat doe je Brecht?"
Brecht : "De wereld veroveren!"


Goed te weten dat ze later open source software developer wordt :-)

76/365 Are you pondering what I'm pondering?

"Denk aan het milieu voordat u dit bericht print!"


Ik heb een paar klanten die in hun (HTML!) mail signature een opmerking hebben staan als "Denk aan het milieu voordat u dit bericht print!" of "Denkt u aub aan het milieu voor u deze e-mail afdrukt". Vaak in groene letters en met een grote groene "P" of een huisje er bij als op deze site.

Ik gebruik mail meer dan 20 jaar. En ben een echte mail junk, verslind er paar honderd per dag. En ik kan me niet voor de geest halen dat ik in die twintig jaar dat ik mail /ooit/ ook maar een mail heb geprint. Zie nut totaal niet in van niet bewerkbare versie op papier te hebben van iets dat ik digitaal heb. Het opnemen van een dergelijk statement zegt denk ik ook meer over de zender dan noodzakelijkerwijs over de ontvanger. Mensen die dit in hun signature opnemen printen zelf waarschijnlijk wel mail en filen dit in een mapje.

Van mij mogen ze. Maar zendt me geen HTML mail! Geen smileys, fonts, plaatjes, logos of groene "Denkt u aub aan het milieu voor u deze e-mail afdrukt". Want HTML mail verbruikt meer bandbreedte dan plaintext, en meer kleuren op een LCD scherm. En is dus slecht voor het milieu.

Ik denk dat ik maar een actie start "Denk aan het milieu voordat u HTML verstuurd" :-)

Oss closed source

ZuidOoster bus 4601 Oss NS (by Arthur-A)

Opvallend dat juist een gemeente met de naam "Oss" haar website draait op een ouderwets closed source systeem in plaats van op OSS :-)

BOF vraagt je steun voor de digitale vrijheid 2010


(source)

"Ik doe niets illegaals dus heb niets te verbergen". Duizenden mensen zeggen dat. Het mantra van Google's Eric Smidt die stelt dat "... If you have something that you don't want anyone to know, maybe you shouldn't be doing it in the first place." En Eric heeft ongetwijfeld geen geheimen. Doet geen dingen die ik niet mag weten.

Duizenden mensen denken dat dit de waarheid is. Dat als je een Opel hebt, belasting betaald en de hond uit laat dat je niets te vrezen hebt qua privacy van de overheid. Ik kom ze elke week tegen. Maar als ik vraag of ik hun PC even mag lenen om naar plaatjes te zoeken, hun browsergeschiedenis even mag copieren of hun mailarchief even mag doornemen denken ze dat ik gek ben.

Misschien hebben ze gelijk. Over mijn geestelijke gesteldheid. Maar niet over hun "ik doe geen kwaad dus mag de overheid alles met mijn data doen en inzien". Vrijheid is een hoog goed. Digitale vrijheid is op het zelfde niveau als fysieke/mentale vrijheid. Maar digitale vrijheid is veel eenvoudiger te beperken. Zonder dat mensen het weten, techniek is nu eenmaal niet transparant.

Net neutralitiet is nog een non issue in nederland maar dat kan niet meer lang duren. Er zijn in Nederland meer tabs in totaal absoluut aantal dan in geheel Amrika (USA). Er komt een 3 strikes you are out. Waarbij je zonder proces slechts drie keer een verwijt hoeft te hebben gekregen van Brein/Hollywood dat je illegale content download en je levenslang geen internet meer krijgt.

Komt dat er echt? Nee, soep wordt niet zo heet gegeten. Maar als we geen soep willen van de overheid, als we zelf willen weten wat we eten, wie ziet wat we eten en of we het gebruiken voor een foodfight of foodsex, dan doe je er goed aan nu recht op te staan.


(source)
Sta recht op en vraag je politieke partij ook je digitale vrijheid te beschermen. En de mijne. Hoe? Lees Bits of Freedom! Neem contact op met je politieke partij! En steun de campagne!waar te schrijven?

drie witte borden. welke is whiteboard? linker en rechter? middelste van rand tot rand?

Ik ben geen UX expert. Maar ik ben wel een gebruiker. Dus ik weet wat een slechte manier van werken is als de omgeving mij een slechte interface geeft. Neem nu bovenstaande. Drie witte borden waar je op kan schrijven. Maar schijnbaar niet allemaal een whiteboard waarop je mag schrijven. Maar welke? De linker en rechter? Of de middelste van rand tot rand?

Dit soort kleine zaken maken we dagelijks mee; deuren die verkeerd open gaan, verpakkingen die niet open gaan zoals je denkt, afstandsbedieningen die onlogisch werken. Het geeft enkel aan dat slechte user interfaces niet beperkt zijn tot computers en computersoftware. En dat de veelgemaakte "oplossing" door software makers en UX experts om terug te vallen op een metafoor uit de echte wereld lang niet altijd goed hoeft te zijn.

XML feed